Transparant een eerlijk.

De goudprijs staat sky-high. De waarde van uw eigen sieraden daarmee ook.

 

Waar u 10 jaar  geleden 14000 per kilo fijn goud betaalde, betaald u nu voor dezelfde kilo ruim 32000 euro. Dit betekend dat de metaal waarde van uw sieraden ruim verdubbeld zijn.

 

Overweegt u om deze te verkopen of te laten taxeren, dan is het van belang dat u weet door wie u dit laat doen.

 

Taxaties/waardebepalingen gebeuren bij ons direct waar u bij bent, tot ongeveer 30 artikelen. Heeft u meer dan 30 artikelen te taxeren, dan raden we u aan een afspraak te maken. Zo staat u niet onnodig lang te wachten tot u aan de beurt bent.

 

De keuring, taxatie, weging, alle facetten rondom de waardebepaling van uw sieraden zijn open en transparant. Gedurende de taxatie wordt u op de hoogte gehouden van waar we mee bezig zijn en bent u natuurlijk welkom om vragen te stellen!

 

Toetsing & weging

 

Toetsing van goud om het gehalte te bepalen gebeurd in 1e instantie op een toetssteen. Bij twijfel gebruiken een XRF scan, een soort röntgen apparaat waarmee we tot op een duizendste nauwkeurig het gehalte kunnen checken.

 

Weging van uw sieraden gebeurd natuurlijk niet op een keukenweegschaal! De weegschaal welke we gebruiken is door Verispect gecontroleerd op nauwkeurigheid en afwijkingen.

 

Betaling 

 

De taxatie of waardebepaling gebeurd direct waar u bij bent. Ook weet u direct wat u sieraden in geld waard zijn. Wilt u dit verkopen, dan kan dit of contant betaald worden, of per bank overgemaakt worden. Mocht u niet met contact geld over straat willen, bestaat altijd de mogelijkheid het geld thuis te laten afleveren. 

 

Afspraak maken

 

Een thuistaxatie is meer regel dan uitzondering. In geval van een erfenis of verminderde mobiliteit kan een thuisafspraak de oplossing bieden. We nemen dan alle benodigdheden mee, en indien mogelijk kunt u direct uw sieraden verkopen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u een afspraak inplannen?

Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!